På mästerkocken Massimo Botturas Osteria Francescana blandas italiensk tradition med moderna metoder. Restaurangen har rankats som den tredje bästa i världen.
I den här Emmy-nominerade serien träffar vi kulinariska stjärnor från hela världen som med nya rätter och frestande desserter tar matlagningskonsten till nya höjder.
På mästerkocken Massimo Botturas Osteria Francescana blandas italiensk tradition med moderna metoder. Restaurangen har rankats som den tredje bästa i världen.
Dan Barber är en känd kock, hängiven bonde och revolutionär inom livsmedelsindustrin som kämpar för att förändra sättet vi tänker på mat och hur vi odlar den.
Kocken Francis Mallmann rör sig mellan isolerade öar i Patagonien och trestjärniga franska restauranger med sin vilda matlagningsstil över öppen eld.
Den prisbelönta kocken Niki Nakayama blandar kreativitet, passion och expertis för att skapa en unik typ av japansk kaiseki på sin restaurang N/Naka i Los Angeles.
Kocken Ben Shewry söker hela tiden efter nya smaker i naturen och presenterar dem på sin världsberömda restaurang Attica i Australien.
Magnus Nilsson har skapat en av världens bästa restauranger i lilla jämtländska Järpen. Det är långt från storstan, men nära till traktens råvaror.
Den amerikanska kockstjärnan Grant Achatz vill imponera på restauranggästerna med såväl mystik, känsla och magi som smakupplevelser och skönhet.
Den brasilianske kocken och äventyraren Alex Atala slår mynt av sin fria själ och sin kärlek till Amazonas och visar att ett öppet sinne kan skapa fantastiskt god mat.
Den franskfödda Dominique Crenns kärlek till livet och familjen hjälpte henne att bli den första kock som tilldelades två Michelin-stjärnor i USA.
Kocken Enrique Olvera förvandlar Mexikos mest smakrika gatumat och traditionella ingredienser till prisbelönta rätter på sin restaurang i Mexico City.
Den självlärda slovenska kocken Ana Roš använder ingredienser från omgivningen för att skapa inspirerande och överraskande rätter.
Kändiskocken Gaggan Anand brinner för att ge den traditionella indiska maten nya spännande inslag och har skapat den bästa restaurangen i hela Asien.
I Sydkorea ser den buddistiska nunnan Jeong Kwan matlagning som en andlig övning. Men hennes mat imponerar på några av världens bästa kockar.
På White Rabbit i Moskva får restauranggästerna stifta bekantskap med det äkta ryska köket, när kocken Vladimir Mukhin ger traditionella rätter en modern prägel.
Driven av sitt brinnande intresse för deg byggde den prisbelönta Los Angeles-kocken Nancy Silverton upp ett brödimperium, för att sedan bli mozzarellaexpert.
Efter en lång romans med det japanska köket började New York-kocken Ivan Orkin ett nytt liv som ramen-stjärna – och umami-mästare.
Efter en stökig ungdomstid på Berlins gator vände kocken Tim Raue upp och ner på stadens matvärld och tilldelades två Michelinstjärnor tack vare sina provokativa smaker.
Med ovanliga ingredienser från Peru skapar kocken Virgilio Martínez fantastiska ätbara ekosystem på sin innovativa restaurang Central.
På sitt bageri Milk Bar i New York förvandlar Christina Tosi sin kärlek till skräpmat till oemotståndliga läckerheter som glass gjord på mjölk med smak av frukostflingor.
Med inspiration från barndomens sicilianska fruktträdgårdar och lantbruk skapar Corrado Assenza smakrik gelato, mandelgranita, krispiga cannoli och andra delikatesser.
När Jordi Roca av en slump fick ta över ansvaret för bakverken på sin brors berömda restaurang förvånade han alla med sina galet uppfinningsrika kreationer.
Will Goldfarb blev känd för sina experimentella efterrätter, men lämnade plötsligt New York för att börja om på nytt på Bali, där färsk choklad och vanilj står på menyn.
Med inspiration från familjens starka barbacoatradition har Cristina Martínez blivit en av Philadelphias främsta kockar – och ett språkrör för papperslösa invandrare.
På Çiya i Istanbul återskapar ”matantropologen” Musa Dagdeviren regionala turkiska rätter in i minsta detalj, för att förhindra att de försvinner helt.
I frustration över bristen på äkta thailändsk mat försöker Bo Songvisava återintroducera djärva, komplexa smaker på sin miljövänliga restaurang i Bangkok.
Efter att i flera år ha varit kreativ chef på El Bulli står Albert Adrià nu bakom en brokig skara genreöverskridande matställen i Barcelona.
Mashama Bailey hedrar sin kultur när hon gör nya versioner av maträtter från den amerikanska Södern inuti en busstation i Georgia som tidigare var rassegregerad.
Den karismatiske slaktaren Dario Cecchini åt alla delar av kon när han växte upp i Toscana – förutom biff. Nu vill han förändra världens syn på kött.
Asma Khan har gjort en osannolik resa från pojkflicka i Kolkata till hyllad kock i London, och på vägen har hon skapat nya möjligheter för kvinnor.
Besatt. Perfektionist. Arbetsnarkoman. Sean Brocks arbete med att återupptäcka bortglömda smaker gav nytt liv åt Söderns mat – och tog nästan kål på honom.
Release 2015-04-26
USA