Sökandet efter den afroamerikanska matens rötter leder till Benin, där okra och jams dominerar och det bjuds på rätter med fisk och majs från tiden innan slavhandeln.
Afroamerikanska rätter är en viktig del av den amerikanska matkulturen. Kocken och författaren Stephen Satterfield följer deras delikata väg från Afrika till Texas.
Sökandet efter den afroamerikanska matens rötter leder till Benin, där okra och jams dominerar och det bjuds på rätter med fisk och majs från tiden innan slavhandeln.
Stephen reser till Carolina för att undersöka risets historia och grillar en hel gris med gullah-kocken BJ Dennis och de som arbetar för att bevara regionens matkultur.
Från mac 'n' cheese till Virginia-skinka – de berömda förslavade kockarna James Hemings och Hercules lämnade ett stort avtryck på USA:s kulinariska traditioner.
Grillad brisket möter senegalesiskt lamm och ett juneteenth-firande när Stephen reser till Texas för att rida med svarta cowboys och avnjuta Jerrelle Guys tårtor.
Allt från svartögda ärtor till gumbo – köket i New Orleans definieras av afrikanska ingredienser. Längre norrut har den stora migrationen inspirerat maten i Chicago.
I Harlem avslöjar kocken Charles Gabriel hemligheten bakom sin stekta kyckling och andra legendarer berättar om sina förfäders kopplingar till mat.
Stephen träffar före detta studentaktivister i Atlanta och hyllar de kockar och bagare som lade grunden till medborgarrättsrörelsen.
En medlem i Svarta pantrarna diskuterar det viktiga programmet för gratis frukost i skolan. Samhällsledare samlas till middag och nyanserade samtal om etnicitet och mat.
High on the Hog: How African American Cuisine Transformed America
Release 2021-05-26
USA