Tacons historia

Tacons historia, serie 2019 - Streama med Netflix

Streama serien Tacons historia (2019-). Streama med Netflix.

Många av de populäraste tacotyperna har en lång och relativt okänd historia. I det här aptitretande matäventyret får vi lära oss mer om några av dem.

Streama

Säsonger och avsnitt

Säsong 1

Tacons historia säsong 1 avsnitt 1
Avsnitt 1 Pastor

Al pastor-tacos är en vanligt förekommande rätt på Mexico Citys gator, men den fläskbaserade måltiden kommer egentligen från Anatolien.

Tacons historia säsong 1 avsnitt 2
Avsnitt 2 Carnitas

Om du gillar tacos känner du säkert till carnitas. Men visste du att rättens rötter går ända tillbaka till aztekerna? Följ med till carnitashuvudstaden Michoacán.

Tacons historia säsong 1 avsnitt 3
Avsnitt 3 Canasta

Canasta-tacos är en älskad rätt oavsett vilken fyllning man föredrar. Lär dig mer om denna gatumatsfavorit och en av dess mest färgstarka försäljare.

Tacons historia säsong 1 avsnitt 4
Avsnitt 4 Asada

Carne asada är en favorit överallt – från Tijuana till Los Angeles – men det smakrika köttet är ingenting utan den perfekta tortillan.

Tacons historia säsong 1 avsnitt 5
Avsnitt 5 Barbacoa

Tillagningen av barbacoa börjar alltid på samma sätt: med ett stort hål i marken. Det kan inte bli enklare – eller godare – än så.

Tacons historia säsong 1 avsnitt 6
Avsnitt 6 Guisado

I guisados-tacos är köttet bara en av ingredienserna i en ljuvlig gryta. Vi träffar kockar i både Mexiko och Los Angeles som blivit kända för sin version av den.

Säsong 2

Tacons historia säsong 2 avsnitt 1
Avsnitt 1 Suadero

Urban and nocturnal, the suadero taco is the perfect hangover cure. It's the Mexican cousin to American beef brisket, but with more spice and bite.

Tacons historia säsong 2 avsnitt 2
Avsnitt 2 Cochinita

The cochinita pibil is a Mayan pit-roasted pork delicacy, passed down over the centuries and preserved, even after colonization, like a sacred ritual.

Tacons historia säsong 2 avsnitt 3
Avsnitt 3 Cabrito

The cabrito, or kid taco, springs from a goat herding tradition that can be traced to Iran and Lebanon. It's now become emblematic of northern Mexico.

Tacons historia säsong 2 avsnitt 4
Avsnitt 4 American Taco

The American taco is, of course, an import — but much changed after assimilation! Distinguished by its hard or puffy shell, it's still delicious.

Tacons historia säsong 2 avsnitt 5
Avsnitt 5 Burrito

The convenience of the burrito — a good-sized flour tortilla tucked in at both ends so nothing wrapped inside spills — is from Mexico's northern states.

Tacons historia säsong 2 avsnitt 6
Avsnitt 6 Birria

To dunk or not to dunk? To spoon or not to spoon? The crucial aspect of the birria taco is its broth, a sumptuous blend of goat meat juices and spices.

Tacons historia säsong 2 avsnitt 7
Avsnitt 7 Pescado

The best fish tacos come from the Mexican Pacific coast, with a nod to Japan for the crispy, tempura-like breading and emphasis on freshness.

Crónicas del taco

Release 2019-07-11

Mexiko